Dünyanın en değerli otomotiv üreticileri belli oldu ve Tesla zirveye oturdu. Elon Musk’ın CEO’su olduğu Tesla, 1.61 trilyon dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli otomotiv üreticisi oldu. Bu listeye, Türkiye’den de iki firma girmeyi başardı. Ford Otosan, 37’nci sırada yer alırken, Tofaş ise 47’nci sırada kendine yer buldu.
Tesla, şu anda 1.37 trilyon dolarlık piyasa değeriyle elektrikli otomobil üreticileri arasında lider konumda bulunuyor. Tesla’nın CEO’su Elon Musk, 432 milyar dolarlık servetiyle dünyadaki en zengin kişi unvanını elinde bulunduruyor.
Toyota ise 244.80 milyar dolarlık piyasa değeriyle ikinci sırada yer alırken, Xiaomi 113.22 milyar dolar ile üçüncü, BYD ise 109.65 milyar dolarlık değeriyle dördüncü sırada bulunuyor. Listeye giren diğer devler ise şu şekilde sıralanıyor:
Dünyanın en değerli 50 otomotiv üreticisi listesinde, Ford Otosan ve Tofaş gibi Türk firmaları da yer alarak önemli bir başarıya imza attı. Ford Otosan 37. sırada 9.10 milyar dolar piyasa değeriyle, Tofaş ise 47. sırada 3 milyar dolar piyasa değeriyle listeye girmeyi başardı.
Ford Otosan, 1959 yılında kurulduğu günden bu yana Türkiye otomotiv sanayinin öncü firmalarından biri haline gelirken, Tofaş ise 1968 yılında Vehbi Koç tarafından kuruldu ve Türk otomotiv sektörü için önemli bir oyuncu olmayı sürdürüyor.
Bu başarı, Türk otomotiv sanayisinin küresel ölçekte nasıl daha rekabetçi hale geldiğini ve global otomotiv pazarındaki yerini sağlamlaştırdığını gösteriyor. Özellikle son yıllarda yapılan yatırımlar, yerli üretim elektrikli araç projeleri ve global markalarla yapılan ortaklıklar, bu başarıyı pekiştiren unsurlar arasında yer alıyor.
Türk otomotiv sektörü, özellikle Ford Otosan ve Tofaş gibi firmalarla dünya çapında büyük bir başarı yakalıyor. Bu tür başarılar, sadece yerel ekonomiye değil, global otomotiv pazarında da önemli bir etki yaratıyor.
Türk otomobil üreticilerinin bu listelerdeki yerini güçlendirmesi, sektördeki yerli üretim ve inovasyonun önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Gelecekte bu başarıların artarak devam etmesini beklemek hiç de zor değil.
KAMPANYALAR
14 gün önceKAMPANYALAR
25 gün önceMARKALAR
26 gün önceİNCELEMELER
25 Ağustos 2025SEKTÖREL
25 Ağustos 2025SEKTÖREL
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025KAMPANYALAR
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025MARKALAR
25 Ağustos 2025