DOLAR 36,4693 0.05%
EURO 38,7720 0.11%
ALTIN 3.415,92-0,05
BITCOIN 0%
İstanbul
°

SABAHA KALAN SÜRE

Tesla Türkiye’de Yeni Supercharger İstasyonu Açtı

Tesla Türkiye’de Yeni Supercharger İstasyonu Açtı

ABONE OL
Eylül 28, 2024 20:48
Tesla Türkiye’de Yeni Supercharger İstasyonu Açtı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tesla’nın Türkiye’deki Şarj Ağı Genişliyor

Tesla'nın Türkiye'deki Şarj Ağı Genişliyor

Elektrikli araç endüstrisinde öncü olan Tesla, Türkiye’deki şarj ağına yeni bir halka ekleyerek büyümeye devam ediyor. Şirket, Çankırı’nın Ilgaz bölgesinde yeni bir elektrikli şarj istasyonu açarak, Ankara-İstanbul arasındaki seyahatleri daha da kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu gelişme ile birlikte, Türkiye’deki Supercharger sayısı bu hafta itibarıyla sekize ulaştı.

Tesla, Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonunu açtı. Tesla’nın resmi açıklamasına göre, yeni istasyon, CCS bağlantı noktasına sahip tüm elektrikli otomobiller ile uyumlu olacak. Ayrıca, istasyonun 7 gün 24 saat boyunca hizmet vereceği de vurgulandı. Ilgaz Çankırı Supercharger istasyonu, toplamda sekiz adet şarj noktası sunacak ve bu noktalar sayesinde elektrikli araç sahipleri hızlı ve etkin bir şekilde şarj işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ilgaz Çankırı istasyonunun tam konumuna ulaşmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz. İstasyon, CCS uyumluluğu sayesinde daha geniş bir elektrikli araç yelpazesine hizmet verebilme kapasitesine sahip. 250 kW’a kadar şarj gücü sağlayabilmesi sayesinde, araç sahipleri çok kısa süre içinde şarjlarını tamamlayıp yolculuklarına devam edebilecekler.

Tesla, daha önce Edirne, İstanbul ve Ankara’da Supercharger istasyonları kurarak, Türkiye’nin dört bir yanında elektrikli araç kullanıcılarına hizmet sunmaya başlamıştı. Ayrıca, Gemlik’te inşa edilen yeni istasyonlarla birlikte İzmir, Antalya ve Konya gibi önemli şehirlere de DC hızlı şarj hizmetinin ulaştırılması planlanıyor. Tesla’nın Türkiye’deki şarj ağı yatırımlarını sürdürmesi, elektrikli araçların ülkemizde daha geniş bir kitleye ulaşması açısından büyük bir önem taşıyor.

Halihazırda O68 Oksijen Gemlik tesisinde inşa edilen Supercharger istasyonlarının da açılmaya hazırlandığını belirtmekte fayda var. Böylece, Türkiye’deki tüm Supercharger noktaları şu şekildedir:

  • Ankara
  • Bolu
  • Edirne
  • Ilgaz Çankırı
  • İstanbul Asya
  • O320 Akhisar, İstanbul
  • O320 Akhisar, İzmir
  • Tesla Service Ankara

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

Otomobil Haberleri

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.