DOLAR 36,4693 0.05%
EURO 38,7720 0.11%
ALTIN 3.415,92-0,05
BITCOIN 0%
İstanbul
°

SABAHA KALAN SÜRE

Otomobil Haberleri
Avrupa’da Ocak Ayının Lider Otomobili Belli Oldu!

Avrupa’da Ocak Ayının Lider Otomobili Belli Oldu!

ABONE OL
Şubat 24, 2025 21:25
Avrupa’da Ocak Ayının Lider Otomobili Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Otomobil Haberleri
Otomobil Haberleri

Yeni yılın başlamasıyla birlikte otomobil satışları hız kesmeden devam ediyor. Avrupa genelinde Ocak 2025’te en çok satan modeller de netleşti. Listenin zirvesinde ise tanıdık bir isim var: Dacia Sandero!

Dacia Sandero Yine Zirvede!

Geçtiğimiz yıl Avrupa genelinde en çok satan model olan Dacia Sandero, Ocak 2025’te de liderliği kimseye kaptırmadı. 22 bin 78 adetlik satış rakamıyla listenin başında yer alan Sandero, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %11’lik bir düşüş yaşasa da ikinci sıradaki rakibine önemli bir fark attı.

Volkswagen Golf Yükselişte!

Otomobil Haberleri Auto News

Listede en dikkat çeken değişikliklerden biri ise Volkswagen Golf’ün Peugeot 208’i geride bırakması oldu. İşte Ocak ayında Avrupa’da en çok satılan otomobiller:

Dacia Sandero – 22.078
Volkswagen Golf – 19.714
Peugeot 208 – 18.732
Volkswagen Tiguan – 17.142
Toyota Yaris – 16.540

Golf’ün Peugeot 208’i geçerek ikinci sıraya yerleşmesi, markanın Avrupa pazarındaki güçlü duruşunu yeniden gösterdi. SUV segmentinde ise Volkswagen Tiguan ve Toyota Yaris dikkat çekiyor.

Tesla Model Y’nin Düşüşü Sürüyor!

Geçtiğimiz yıllarda zirveyi zorlayan Tesla Model Y, bu yıl 6 bin civarında satışta kalarak listenin sonlarında yer aldı. Elektrikli araçların pazar payı giderek artsa da Tesla’nın yaşadığı bu düşüş, rekabetin giderek daha da kızıştığını gösteriyor.

Dacia Sandero’nun liderliğini koruması aslında şaşırtıcı değil. Uygun fiyatı ve sunduğu donanımla Avrupa’da oldukça popüler bir model. Ancak Volkswagen Golf’ün tekrar yükselişe geçmesi, hatchback segmentinde hala güçlü bir oyuncu olduğunu gösteriyor.

Tesla Model Y’nin ise listeye gerilerden girmesi, markanın Avrupa pazarında yaşadığı zorluklara işaret ediyor.

Elektrikli araçlara olan ilgi devam etse de tüketiciler artık daha fazla seçeneğe sahip. Önümüzdeki aylarda rekabetin nasıl şekilleneceği merak konusu!

🔗 Daha fazla detay için: www.ankarahaberler.com

Otomobil Haberleri
    Otomobil Haberleri

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.