Citroën

Citroen en çok tercih edilen modelini geri çağırıyor: Ölümcül hata tespit edildi

  • Ocak 22, 2025
  • 0

Ünlü Fransız otomobil üreticisi Citroen, Japonya menşeli hava yastıklarında tespit edilen arıza nedeniyle, Avrupa'daki araç sahiplerine büyük bir geri çağırma operasyonu başlattığını duyurdu. Geri çağırılan araçların içerisinde ise

Citroen en çok tercih edilen modelini geri çağırıyor: Ölümcül hata tespit edildi

Citroen, Takata Hava Yastıkları Nedeniyle 869 Bin Aracı Geri Çağıracak

Citroen en çok tercih edilen modelini geri çağırıyor: Ölümcül hata tespit edildi.

Citroen, Takata Hava Yastığı Sorunu Nedeniyle 869 Bin Aracı Geri Çağırıyor

Citroen, Fransa, Almanya, Macaristan, İrlanda, Moldova, İsviçre ve Ukrayna gibi ülkelerde satılan araçları kapsayan bir geri çağırma işlemi başlatacağını duyurdu. Şirket, toplamda 869 bin aracın etkileneceğini ve bunlardan 400 bin‘inin yalnızca Fransa‘da bulunduğunu belirtti.

Hava Yastığı Arızası Nedeniyle Güvenlik Sorunu

Geri çağırma işleminin sebebi, Takata şirketi tarafından üretilen hava yastıkları ile ilgili yaşanan arızalar. Takata hava yastıkları, 2014 yılından bu yana ısı ve neme maruz kalıp patlama riski taşırken, sürücülere ciddi yaralar verebilmekte hatta ölümlere yol açabilmektedir. Bu sorun, global çapta Volkswagen, Nissan, BMW, Toyota gibi büyük markaların da milyonlarca aracı geri çağırmasına neden olmuştur.