Nissan’ın son bir yıldaki satışları ciddi oranda düştü. Şirket hibritleşmede geride kaldı ve son raporlar markanın iş hayatında ” 12 ila 14 ay ” arasında bir zamanının kaldığını gösteriyor.
JEEP’İN ESKİ CEO’SU İLE ANLAŞTI
Fakat Nissan, yönetim kadrosunda yeni bir yapılanmaya gitti. Nissan, uzun süredir otomotiv yöneticisi Jeep’in eski CEO’su Christian Meunier ile el sıkıştı.
Meunier, daha önce Jeep markasının küresel CEO’suydu ve Stellantis’in yönetim kurulunda görev aldı. 2002 yılından beri Nissan’da Infiniti’nin başkanı ve küresel başkanı da dahil olmak üzere çeşitli görevlerde bulundu.

DAHA ÖNCE NISSAN’DA GÖREVLERDE BULUNDU
Meunier, hem Nissan hem de Infiniti markalarından sorumlu olarak Kuzey ve Güney Amerika başkanı olarak şirkete geri dönüyor. Otomobil üreticisinin mali işler müdürü olacak olan Jeremie Papin’in yerini alacak. Meunier, doğrudan Nissan’ın performans müdürü Guillaume Cartier’e rapor verecek.

“EKİPLE BİRLİKTE ÇOK ÇALIŞACAĞIM”
Meunier, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “İşletmeyi tekrar rayına oturtmak, kârlılığınızı artırmak ve satışları tekrar büyütmek için ekiple birlikte çok çalışacağım. Çünkü bunun mümkün olduğunu biliyorum.” dedi.

2023 YILINDA DÜŞÜK SATIŞLAR NEDENİYLE JEEP’TEN AYRILDI
Meunier, Kasım 2023’te satışların yavaşlaması nedeniyle Jeep markasından ayrıldı.

Meunier, markanın 4xe hibrit serisine öncülük etmesine rağmen, satış rakamları onun gözetimi altında önemli ölçüde düştü. Şirket, 2022’de sadece 684 bin 614 araç sattı. Bu ise, bir önceki yıldan yüzde 12 daha az bir oranı gösteriyor. 2023 satışları da aynı şekilde yetersiz kaldı ve son 11 yılın en düşük yıllık rakamı olarak 642 bin 924 araç satıldı.
Meunier, Nissan’daki yeni görevine 1 Ocak 2025’te başlayacak.
İLGİLİ HABER
90 yıllık otomobil devi Nissan’ın 12 ile 14 ay ömrü kalmış olabilir

patronlardunyasi.com
SEKTÖREL
27 gün önceSEKTÖREL
26 Ekim 2025KAMPANYALAR
26 Ekim 2025KAMPANYALAR
26 Ekim 2025MARKALAR
26 Ekim 2025İNCELEMELER
26 Ekim 2025SEKTÖREL
26 Ekim 2025SEKTÖREL
26 Ekim 2025MARKALAR
26 Ekim 2025MARKALAR
26 Ekim 2025MARKALAR
26 Ekim 2025MARKALAR
26 Ekim 2025KAMPANYALAR
26 Ekim 2025
1
Tesla Cybertruck Fiyatları Tavan Yaptı: En Ucuz Model 100 Bin Dolardan Satışta
2
2025 İlk Çeyreğinde Elektrikli Araç Satışları %29 Artış Gösterdi: Elektrikli Geçiş Hızlanıyor
3
2025 Yılında Türkiye’ye Gelmesi Beklenen Elektrikli Otomobiller
4
Lincoln’den Radikal Hamle: Lüks Otomobilde Abonelik Modeline Fren!
5
Döviz Yükseldi, Fiyatlar Uçuşta: Otomobilde Mayıs Alarmı!